Thursday, October 27, 2011

BOWLING TIME with my friends ..


20/10/2011

time ni mmg besstt !! mmg terbaekk laah !

ye la kan . dpt men bowling percumaaa , sape nk bagi kn ?? hehe . oke , lepas abes klas pagi tu ,

aku ngn si ruslin ni xbalik ag umah , ye la kan , kami selaku AJK pengangkutan..ade la.. untuk aktivi lawatan... balek lmbat la ciket , lpas setel sume hal sal lawatan tu , ak pon ajak la si ruslin ni makan.. otw nk g restoran ni, nampakla pulak budak2 skelas ak makan kat situu.. shila, aiman badriah,zarif, anna, najmi, nasyat n ijan... ak ngn ruslin mkn kat meja sebelah dyeorg..

pas2 mkn tu , ak nmpak dyeorg cam nk pegi kbmol jeaa . haha . ak ngn ruslin pon tnye la.. nok g mano tu , dyeorg pon gtaw la nak g menboling kat kbmol..huhu... ow okeh !pergi la.. hehe..

pastu shila, anna, eman, zarif pon gerak lah . tibe-tibe nasyat tnye kiteorg, eh , nk g x ? biler ag nk men boling...oihh ... mule2 tu ak ngn ruslin ni..cam xnk la kn , sbb xckup duit.. hahaha....ak pon tolak lah ... er..xyh laaa..huhu..tp dia, ijan ngn najmi ajak jugak..BERSALAH jugak.. yela kn. biler pkir balik ,oke jugak lepak kbmol...sbb mase byak ag before klas ptg tu , nk balik pon serba slh...ak ngn ruslin pon setuju la ikot dyeorg..lpas abes mkn sume , kiteorg pon jln la same-same..

smpaii je kt kbmol , ak pon gtaw la , eh , sek mu mainla, ak ngn ruslin tgk jah kot...
tp dyeorg sruh jugak kiteorg maen..ak xnak maen sbb xde duit..hahaha...ruslin plak mase tu xbwk plak beg duit dye..

pastu nasyat kata , xpo lah . ak byar la ko sek mung...sek mung maen la..haha..

FREE tu ! ak ape ag .. oke2..haha . boleyy jee kalu mung nk blnjee.. ekeke..


ni lah dye budak nama Nasyat yg belanja aku men boling ngn ruslin ! huh ! tenkiuu syatt,, meme saem 4eva ah kito..hahaha

oke , ak admit mmg ak xpndai sgt *bukan xpndai sgt , Mmg xpndaii pon..* nk men bowling ni, ye la, tangan bangku .EH ? ADE EH tangan bangku ? haha..biar je laa..

2 game kot dyeorg men..malu jugak la nk men, sebab before ni pon, ak maen ngn family n kwn2 selalu je masuk longkang ! ahaksss ! so , before dyeorg gelak-gelak kn aku, bek ak terus-terang..haha

mula2 maen, oke la agi ! dpt la jugak skor tu..tp bile da masuk 4-5 kali balingan bola tu, dah tiada arah tujuan da bolaaa tu . makk aihh ! sasaran bola tu x laen x bukan , LONGKANG ! haha.. saket aty tooll !!!!

tapi nak last2 game tu , jadik la jugak ! tpi 2 kali je kot dpt jatuhkan sume bola bolingg tu !! besstt !! tu pon sbb ade "cikgu" yg ajar aku..

yg pkai selendang klabu tu la CIKGU BOWLING ak..haha..tenkiuu AIMAN BADRIAH !

okelah . ak pon da xtaw nk story ape da.. tgk je la pics2 ni okee... 0.o

hihiii..anna n eman

ana, najmi , ruslin, ijan !

shilaaa

all !

zarif A.K.A BF EMAN

melawaa

gurlz

bff 4evaa

yess !



wif najmi n eman

cantik kn kiteorg..hehe

weeewwiitt

cun x saya ? haha

perasan come

at back

ruslin sygg

video
ni ade siket video kiteorg mase maen bolingg..jumm..

now , i know who am i :')

terkedu , SPEECHLESS , Sedih . TERKILAN

uhhh . PEDIH !

erm..

pe ak nak  tulis ehh.. betol la kata org

WORDS CANNOT DESCRIBE WHAT WE FEEL

apa yang mampu aku tulis kat sini . memang sedih , terkilan.

sgt3 terkilan..

lepas apa yg terjadi td , now , ak da taw sape ak

pade dyeorg , sape ak sbenarnye di mata dyeorg..

APA SALAH ku ? :')

SBRLAH wahai hati..

be StroNg !!

ak boley survive tanpa dyeorg ! BELIEVE it .

jUSt Buat Hal sendiri oke !

Saturday, October 22, 2011

aku tahu sape aku

Ya Allah..hanya Kau yang mampu beri ak kekuatan..aku tahu di mana kelemahan aku.. ak tahu ak tak bermakna untuk siapa2...dan aku tahu ak xlayak untuk diberikan pujian.. ak tidak mengharapkan pujian apa-apa pun Ya Allah..aku sekadar bersyukur dengan nikmat Mu Ya Allah..andai kata nikmat yg Kau beri ini menyusahkan org len, ak Redha Ya Allah .. Hanya Kau yg boleh memahami isi hati ku ini....

Kau kuat kn lah semangat ak...ak tidak mahu melukai hati sesiapa , namun ak juga insan biasa yg tidak mahu hati yg rapuh ini dilukai juga...hati ini cepat tersentuh Ya Allah..ak berdoa kpd Mu , agar ak diberikan hati yang kuat..supaya ak dapat bersiap sedia dgn apa yg akan terjadi..supaya suatu hari nanti ak dapat hadapi segala masalah dengan tersenyum bukan dengan tangisan sebegini....

**************************************************************************

Thursday, October 20, 2011

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 6

makkk aihhh . part 6 daa ? tp xjugak abes2 ag kn. huhu . tp xpe lah . da mmg pnjang pon ak ni...

oke..ak nak smbung ag story ak ngn si wmhh nim ..hihihi..

******************************************************************************

lepas kjadian tu , ak pon cam nk berhti-hti la *KONON nye la kn..ak ttap nk kwn ngn dye..nak bagi pluang kat dye laa,,,tgk sama ade dye boley buat or x ape yg dye jnji mase ngayat ak uh. huhu..ak jadik stalker tiap2 mase kat fb dye . haha. mestii ar . nak cari salah dye sbenarnya..tp xde pon ksalahan yg dibuat..dye ni cam taw2 jek.. -.-' aishhh . xpe lah .. mybe btol la kot dye btol2 eklas ngn aku tu..

tiap-tiap ary dye msj ak tnye bila nk trime ak lam idup dye...dye sggup tggu ak..acecececeece....ak cam rimas pon ade laaaa..seyesly , time dye msj ak bila nk trime dye lam idup ak. mase tu nakkk je ak gtaw ."oke,sy trime awk" . huhu . tp ade ego agi ! haha...jual mahal siket konon..kah3...

pastu kan , lpas bbrpa ary tu, ak ase maybe dye da xsbar kot nk taw kputusan ak whether ak trime dye or x kn...tibe-tibe je dye bagi sms kat ak cmni...camnilah, ore wi maso ko biha sapa 31/12/2009 ni...1/1/2010 biha oyap la jawape biha...ore trimo jah gapo jawape biha...

opsss ! speechless ak ! huhuhu..aduh , bila dye bagi masa cmni , smakin berdebar ak..huhu..ye lakan,,tibe-tibe ak rase sedih... :( lam aty ak, eh knapa dye ni .cepat nye nk taw kputusan , maybe dye da boring tggu kot . ala , xbest nyee... :( huhuhu....suspen gilerr !

31/12/2009

haaa, pejam celik pejam celik da 31hb..haha...takot wehh ! sms dye mase ni , cmni , biha, mlm ni tu..haha...xsbr tol dak ni..sbenarnya , masa ni..ak dlm dilema ag ! sbb confius nk trime or x, bley caya or x...adusss.... takot kot !!! pastu , ak tnye la pndapat kwn2 bek ak...dyeorg kata, bagi je la pluang kat wmhh ni , mane taw , dye ni jodoh ak ke...ley jaga ak ngn baekk ke..al maklumlaa UIA kn...sinonim la ngn USTAZ...wuhahahaha... ak cam ade la sikit kyakinan tu nk trime dye..sbb ak lau kapel, ak mmg seyes..n setia...kalau bole xnk la terslah plih kn, nnti merana idupp..huhu..*BERCAKAP BERDASARKAN PGALAMAN* hihi...oke ! ak da ade kputusannya ! yeay ! ak da redi nak gtaw dyee...dye ley trime or x , itu hak dye.. haha

pkol 12 pagi 1/1/10

sbenarnya , before kol 12 ag , wmhh ni da msj ak tnye , apa jwpan ak . eh eh eh eh eh dak ni . lebey2 plakk....ary tu kata 1/1/10..sabau arrr ! haha . pastu dye ckap oke...

yup ! da pkol 12.. *nada mesej berbunyi sekali lagi*

ak xengat la ayat dye cmne kn..tp lebey kurg  cmni laaa...

"biha, gapo kputusan biha, biha trimo dop ore? ore redha jah gapo jwpn biha phni"

ak pon blas la

"gini laa,,kita try la dlu...tgk hbungan ni jdik cmne "

"maksudnye? ore xpehe, biha trimo dop ore? "

" ye lah..biha trimo lah,tp biha xtaw la kputusan biha ni btol ke x .kito try la dulu"

aecece, ayat ak xleh blaa... ayat kontrol malu-malu kucim...wakaka....

tp kan , yang ak bengang..lpas je ak trime dye tu,, bley plak dye xblas msj ak ! aiii..berderauuu ak ! dye ni seyes ke x..mase tu mcm2 la ak pkir...

tp...lam setengah jam balik kot , dye mesej ak...ucap tens sbb trime dye ! :))))
tp ak cam xpuas aty la kn,, eply msj ak lmbat...huh ! erm.xpe lah , dimaapkan..ak nk tgk la berapa ahri hbgan ni kkal !

tp lpas ak trime dye ni, kiteorg x jdik kaple terus...kire mcm kiteorg knal aty budi msing2 dulu
 la...22/1/2010 barula kiteorg kapel seyesly !

kan 7hb1 tu befday aku kn, yg xley blah nye... pkol 11.54pm dye da wish ! haha..amboi excitednye nk jdik org pertama yg wish befdayy..haha..tp mlngnye x,,,dye org second yg wish befday kat ak,,,ade lagi org yang wish besday ak awl dari dye..padahal dye da awl..haha..

msj befday wish dye kat ak cmni :

'' epy besday ke 19 k bha..wish u luck n all the best..bha da jadi tua da...haha...jgn smpai ada kdut da..huhu " hehe...okep ! tens syg !

lpas setengah jam tu ,dye pon kol lagi ak..wish besday skli ag ! haha..bagus kn..

lpas je ak trime dye lam idup ak..dye jnji la, nk jaga ak,syg ak...so sweett :') keep in touch yaa..

"shabihan..tq k sebab sudi hdir lam idup ore untk wat ore hepi..ore akan sentiasa cube yg terbaek utk bhagiakan biha k..arap2 biha akn bersama ore stay slamanye..amin "

***************************************************************************

terima kasih WAN MUHAMMAD HUSNUL HADI BIN WAN OMAR sebab sudi hadir jgak lam idup NOR SHABIHAN BT ABDUL RAHMAN dan sentiasa menyayangi cyg sbgaimana b pernh berjanji dulu..cyg sgt bahagia dgn b ! :)

Saturday, October 15, 2011

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 5

haii......before kol 2, smpat ag ni nk update my blog...kol 2 pahni da nk g klas..

oke , nak smbung story tu la....dak wmhh vs nsar ! haha..boommm

lets continueeee...

oke, lpas beberapa hari tu , wmhh ni try ag ngayat ak, but ak ttap ngn pndirian ak ag.... ak xkn kaple ngn org ak xknal...knal tp knal camtu la..nak kata kiteorg knal mlalui friendster x jugakk...ntah la..sbb friendster ak jrg2 je bukak...sbb xpndai guna sgt kn..tmbah2 plak, laptop xdek...xley nk on9 la kn...

19/12.... cam ni msj dye kat ak :

"ore akan sentiasa berusaha n ore sggup tggu bha smpai bha buka pntu aty...ore buke nak maen prasae biha...xdop niat gtu lasum..ore nk bersama bha smpai akhir ayat..tp ore yakin biha btol utk ore..msti bha pkir its still early to think bout that..tp gtu la..ore sggup tggu bha....(ER,,ER,,,jap2..sggup tggu ni ayat yg xleh blaa ni ..haha...smbung2) btol2 ikhlas nk bersama biha.."

seyesly la ak ckp, sbenarnya ak tkot nk kwn ngn wmhh ni..sbb ak xknal dye, tmbah-tmbah ag,,jupe pon x prnah...tibe-tibe bley plak dye ayat ak cmtu.. ak takot la kalau2 ak ni tersalah plih kwn ke kn...sory to say la..benda biase la kn nk plih kwn ni...kna plih yg elok-elok, sedap mata memandang..ecececece... haha, ak cuba la jugak nak lari dari mamat ni..mcm2 gak la ak bagi alasan knapa ak xley trime dye...ak btol2 teringatkan ag kt ex ak tu...sbb tu la ak still ag xley trime wmhhlm idup ak...

slah satu alasan yg ak bagi kat dye...ak gtaw la ak ni xsecantik perempuan lain, ak ni xpndai mcm org laen,xpndai nk bhagiakan dye...tp,,, dye bagi plak ayat camni kat aku

" sume 2 ore xtgk pom..ore raso loni mace ati ore trikat ngn biha..no matter wat heppen...ore ttap syg ko bha..xkiro la biha jd pendek ko, uduh starow mano pom..ore ttap syg..aty ore ttap milik biha..."

received : 24/12/2009

ak heran gak ngn si wmhh ni , baru je knal tp da guna ayat syg2..hambboiii..berani hang yekk !
tp xpe..ak nk tgk je game dye.. hihi..matlamat ak mase tu, ak nk tgk brape lame dye dpt tahan ngn ak..haha..

lpas 24hb ni, dye da abes krdt...haha..so dye xley la nk msj ak kn? ak xde rase pape pon...ak ingat kan benda ni berhenti kat ctu jee... tp x.. 26/12/2009, tiba-tiba ade msj masuk, no.xknal plak tu...

" biha...adi ni,rndu ko biha..duet xdop nk tpup..xtaw la bilow plop topup..nnt ore topup ore msj k..miz u.. "

haha..rupe-rupenya dye yg msjjj...guna no.kwn dye kot !

ade satu part yg ak tertinggal ni...
 memandangkan ak baru je buat facebook....ak cam xpndai sgt la nk guna kn...1st time guna fb, ak gtaw wmhh yg ak da ad acc facebook..dye suh la ak add dye..ak pon add je la kn... mase dye accept friends request ak tu, dye terus tag-tag gmbar ak guna nama dyee..makk aihhhhhh..lebey2 nampakk..ak remove la balik tag-tag tu, tp dye tag balik..hadoiissshh.....degil bin keras kepala btol mamat ni...huhu...
start drpd stu la ak jd stalker tuk acc wmhh ni..ak tgk pic dye..cam ganas jugak la wmhh ni..yg xley blaa...pic dye kat tndaas tu laa.huh! benci ak tgk..haha...mase tu satu je yg terlintas kat kpala ak ni "nakal" wmhh budak nakal ! haaaa...

******************************************************************************

ingat x msj dye kat ats tu kn,, dye kate xtaw nk topup bile kn...tp mlm tu jugak dye da sms ak guna no.dye.haha..means that handset dye ade krdt la kn...okey,,,kwn dye yg share kredit kt dye... *baeknya kwn dye*

mlm tu, dye msj cmni

" ore nk bersama biha dunia akhirat..bha igt guraw ko? ore btol mksudkan la nk bersama bha dunia akhirat..nk jage bha selamanye.. u r my everything "

see,,,,xptus asa kn dye ni..jjur la ak ckp..kdg-kdg ak rimas jugak ngn wmhh ni..tp dlm rimas-rimas ak pon,,ak still ag suka msj ngn dye..haha..sbb pe.sbb klakar laa...huhu..tp mase ni prasaan ak dah ade pade dye..huhu..kantoi sudaa...wmhh punya pasallah ni.. :*

keeseokannya..

ak on9 la fb..memandangkan ak da ader sedikit perasaan kat wmhh ni,,tp ak xgtaw lagi dye...sbb saje nk suh dye tggu ag..kn dye da gtaw "SGGUP TGGU BHA" kn?? haha...ak pon jdik la stalker...ak cek fb dye...satu-satu ak cek..daripada gmbar hinggalah komen...ak cek komen dye...kat sini ak mmg sedih giler2 lpas ak dpt  taw n dpt tgk ngn mata kpala ak sndiri yg si wmhh ni ngorat prempuan laenn.. berderau darah ak.! lpas je ak dpt taw tu,, ak trus ilang kpercayaan da kat dye...siyess..benci gilaaaa..dye msj pon ak xbls, dye msj byk-byk kali, baru la ak blas..tu pon sbb da geram..grrrr...

pastu ak bagi je la trus atas muka dye...
 laki ni sume samo jah...mulut laen, dale aty laen..cam tu la lebey kug ayat ak kat dye...dye cam pelik laa..tibe-tibe jew ak gtaw cmtu..huhu..sedih kot ! aty baru je nk syg..tibe2 da jdi cmtu..huhuhu...da dye tnye bertubi-tubi kan..knapa ak msj cmtu..ak pon gtaw je hal sbenar...sape prempuan baju belang2 yg dye nk ngorat tu...hohohoho..situ pon da nmpak kejelesan ak kn..haha....tp ak xtaw wmhh ni takot ke x, tp ape yg tahu..dye suke kot ! haha

ni msj dye..

"td ore guraw...ore brani luah prasaan ore ko biha pom sbb ore btol2 yakin yg aty ni sememangnya untuk biha..ore ykin yg bha tercpta utk jadi ratu hati ore ni..thats y ore brani luah prasae ore ko bha..."

tp kan,, ak still ak xpercaya apa yg dye gtaw...dye bagi plak msj ni..

" ok2..ore xkn wat gtu ko bha..prasaan ore 2 btol2 iklas n jujur la...xdop pekdoh nok ngorat kot komen gtu..jgn carow sgt ko fb...ore graw g2 skmo nge saem2 ore..dale fb ore sume hop ore knal.."

ow okeyy..ak pon try la to think positive..sbb tu sume kwn2 dye...erm...pastu kan...lepas je dye ata msj cmtu, dye boley plak tnye cmni.. "bkpo biha tnyo sapo pue tu,, biha jeles ko?" hahaha
malu sioottt ! ak gtaw la...eh doplah ! sajo jah nk tnyo..BACKUP ! kah3....

okelah....da nk kol 1lebih,, nk siap2....
nnt ak continuee ag ! :))

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 4

*p/s . ak xpndai sgt nk wat entry ni . ayat pon x pndai ssun , tp ak hrap la, even xpndai nk buat ayat kasi saspen ke, kasi cam excited ke, its oke as long as apa yang ak nak smpaikan tu..tercapai ! huhu...oke, smbung kesah ak ngn my beloved boyfriend...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

lepas pd mlm wmhh send msj tu n taw ak ni da single, dye apalagi kan.. msj kat ak pon da rajen, buley di katakan , dalam sehari tu, mesti ade la msj dari dye..hehe...er..tpi kan, before ak smbung kesah selanjutnya, ak nak share 1 msj yg dye bagi kat aku mlm 13/12 ni . cmni bunyi nye..n msj tu still ag ak smpan smpai sekarang.. :)

 ''xse..kwe meme kene ko dmow..kawe xngorat dlu sbb dmow ad gewe..kwe xkuca gewe ore..doh loni demow single..let me ngorat dmow la.."

*received :
10.19.21pm
13-12-2009

ayat tu sgt sweet.. bagi ak laa.. haha.. bia la pade hakikat nya, sgt kasar bunyi nyaa..

lepas dye taw ak ni da single..maka bermula lah ayat bunga-bunga cinta si lelaki kepada perempuan..alaaa,,,mcm biasa org buat laaa..nak ngorat kan,,kna la ade skill..haha..lau x , cmne nk tersangkut kn...!

1st ayat dye cmni :

" buke trpikat sbb biha comei..ore terpkat dgn innerself biha..ur innocent rili2 make me into u.."

ouhhh....first time kot laki bagi ayat cmni kat ak..daripada msj tu la, ak cam tnye diri sndiri,, eh, ak ni suci ke, innocent ke?padahal dye knal ak pon x, cmne dye ley anggap ak cmtu eihh ?? hadoiii..let it..tp syg, seyesly..i luv u...cheeyy..*tiba2..oke CONTINUE pless..


pada keeseokannya, dye try ag ayat ak...tapi ak still ag ngn decision ak, ak xnak kaple ag..sbb ak baru je kot putus kasih ! xmungkin la tmpat ex ak ni can be replace by others in short time kn? of course la xley weyy...cinta ikhlas kot..n alasan ak bagi kat ady "xley awk, saya baru jah putus,xley nop trimo sapo-sapo ag, sayo ingt dyo ag". haha..tu la alasan ak..

and msj yang ady sent membuatkan ak rase sgt2 tersentuh (konon la..haha), ni haa

" biha..cinta ore ko biha mybe xseagung cinta nabi muhammad terhadap siti khadijah..nabi yusof terhadap zulaikha..ore taw ore xspandai nabi sulaiman..xsehensem nabi yusof..tpi ore percaya yg ore mmpu mmbahagiakan biha biarpom ore xkayo mahupom semak..sbb ore taw yg aty ore btol2 sygkan biha..arap2 biha bui pluang ko ore untuk mmbahagiakan biha.."

pehhh..ayat dyeeee..tp ayat yg ak bold tu, ak ase pernah dgr jee..common kan ayat tu..haha...okey diambil dari SYURGA CINTA.haha . tp xpe lahh...ak suka mndgrnya.. :')..tens syg ! pade hari yg same, wmhh still ag xputus2 asa mengayat ak! antara msj nye yg lain

'' let me be the last..we gonna have this relationship till end of my life..''

waahh....cun kan ayat dye...tp mase ni ak still ag xde ape-ape prasaan kat dye wlupon siket ! seyesly...

tp kan.. jjur la ak gtaw,,,sehari xdpt msj dye, ak btol2 rase sunyii..ase rind sgt2 nk bergurau ngn dye...

Thursday, October 13, 2011

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 3

lalalala........eh part 3 da , tp banyak ag nk story ni ! :)

oke , ak pendek kan la cerita ak ni , lpas dpt no.telefon tu . kiteorg jrg2 je msj...ak x kesah pon sbb ak kan ade pakwe (mase tu la) hihi...kdg2  dye mesej pon, ak x bls..hahaha..ade satu ary tu ak tipu si wmhh ni...dye msj taw , tp ak xblas .. haha... pastu dye kol ! hadoiiii...kol pulakkk..ak pon agkat la..dye pon tnye :

  "bakpo xblas msj sy ?"

  "eh, ade mesej ke ? sori la, ore wat kijo td, xprase "

  "ohh , xpow la ..................... "

haha..jahat gilerrr ak kn....

oke sambung..

disebabkan ak da x ade persefahaman ngn ex ak , ak pon clash la ngn si ex ni...huh ! sedihhhhh kot mase tuuu ,,,tp ak oke jee.. huhu... pada mlm 13/12/2009 .. geng ak ade grup discussion tuk subjek dinamika....kiteorg discuss kat depan asrama perempuan..tgh2 disscuss, tibe2 ade msj..ye la kan ak cam excited jugak la nak taw sape msj, sbb lpas clash tu , mmg fon ak xde bunyi langsung...ade msj , tp CELCOM yg bagi..huhu...kasiannnn ! sape msj ekkk ?? ow oke ! WMHH yg msj !!! lame giler kot dye x msj , tapi tibe2 mlm tu dye msj..duk msj2 tu, tibe2 dye tnye..

  " kol 11 phni demo nk msj ngn gewe demo kae ? "

  " dop eh, xmsj doh "

  " bakpo? "

  " kawe putus doh nge dyo"

  " sunggoh eh ? "

  '' ho, bakponyo  ?"

  " doh kalu gitu gak, let me ngorat demo la plop"

 cam tu la lebey kurang content msj ak ngn dye... lpas dye kate nk ngorat ak tu , ak pkir pape pon , ye la, lam aty still ag ade bekas parut yg lama..chewaaahh ! haha .. nak taw ak cair x ngn dye .. tggu sambungannyaa ! :))))

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 2

okay, klas da abes , so xde ape yg nk buat , bek ak berblog jap ! nak smbung kesah ak ngn si budak WMHH tu ! hihihihi....oke, continue jumm :))

we continue kat.................

 haa , smbung kat mintak no.telefon tu . pas pade ary tu, ak ingt kan , benda tu da abes kat citu , i thought si ady wmhh ni phm yg ak da berpunyaa.. tp x jgakkk ! haha . yang dialog aku ngn liena ni, ak x engat da kat ne , tp bunyi dye lebih kurg camni laa ....

  "biha"

  "gapo na ? "

  " biha, saem lina tu nak jugop no.telefon biha."

  "aik, lina x oyap ko ko dio hok biha ado gewe doh?"

  " oyak doh biha, tp gak yo oyak, gewe jah baru, buke nikoh ag..dye nok jugok saem ngn biha"

  " alos laaaa....biha xleh wi no.telefon ni, biha xknal etek dyo. "

perbualan ak ng lina berhenti di situ. oke, pada malam prep, ak g la library...disebabkan dah lame ak xon9, ak pon sign in la friendster. nmpak la ade satu msj...... taw x dari sape ? haaaaaa.....dari si wmhh ni laaaa..hadoii budak ni, xphm betoi ! (mase tu kn xknal ag dye, sbb tu ckp camtu..hehe...sori syg) lam msj tu lebey kurang camni la boleh berkenalan x ? mesej kdua plak ,nak no.telefon.kalau awk x bagi , sy mintak no.telefon awk ngn lina boleh x ? haaaa..... xputus asa dye ni , ak pon gtaw la , oke, mintak la ngn lina. tu je ak blas...haha ...

selepas beberapa hari tu, ak pergi la library ngn kengkawan ak...prep kat sana.. jumpe la ngn lina.. ak tgk lina cam stress je..sian dye..

  "biha, ady mntak no.telefon biha, dye oyap dye nak jugok."

  "eh ? erm...xleh na, biha ado gewe doh"

  "xtaw la ore, bose doh sero, ore oyak doh biha ado gewe, dye oyak xpo. nok saing jah. biha, dyo nok saing jah tu, ore wi deh?"

  "er..er...em..wi jah la lina, tp gak ore xse laye sgt"

disebabkan ak tgk lina stress disebabkan wmhh tu, ak pon bagila kata putus..bagi je la no.tlefon tu.. huhuhhu...

lepas 30 minit kot (lepas lia bagi no.telefon ak kat ady), tgh2 duk stady, tibe2 vibrate henset ak nih..mak aiii...no.xknal msjj... ak da agak, mesti dak tu..huhu...kebetulan lina pon stady blakang ak je, ak tnye la, ni no kwn lina ke , lina gtaw ye..no.ady..ow oke !

first wmhh send msj camni :

  " SAMEKOM "

haha...ak ingat ag ! ak pon bls la , wslm...daripada situ , ak msj la ngn dye spnjang prep (pade mlm itu jah) . yang xley blaaa . soalan dye tanye.. bape no ic demo eh ?? peh dye ni ! tnye ic pulakkk ! ak gtaw la, eh.. nak taw ic buat apa ?dye kata . saje je .ak jwb ar , xboleh .. dye pakse jugak , ala, oyak la,bapo ic demo? ak xjawab even dye tanye byak kali..hahaa..tgk ! sape ag yang keras kepaalaaa ?? ak pun heran , knapa la dye mintak ic ak ?!

lepas abes prep, ak po balek la ke bilik, pastu dye tnye ak

 " erm , xpo ko kawe msj nge demo ni ? "

 " xpo jah..tapi gak pahni keno breti la sbb kawe nop msj nge gewe kawe plok"

hahaha...xtahannya JUJUR gilaaa !

start pade mlm tu , ak pon jadi la kwn ngn dye ! (0.o)

*bersambung.....






   

Wednesday, October 12, 2011

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :)))

WMHH ... antara ak dengan WMHH . er. er. sape WMHH ni ? oke . WMHH stands for

W = Wan
M = Muhammad
H = Husnul
H = Hadi

sape ek budak wmhh ? hehe , oke . nickname dye ADY . nak taw x sape ? the most important person in my life after my parents ! yaa , as known as My boyfriend forever  ever ! ak pon xsangka-sangka dpt kapel ngn dye, ye la kan ,, the way of my life with his life is exactly different ! ak pon xtaw camne ak bley sangkut ngn dye ,  dye sangkut ngn ak ! haha .

perkenalan kami bermula di friendster. tapi xguna sgt pon friendster ni , ye la kan , ak ni x didedahkan dengan penggunaan benda alah sume ni . (buta IT kot !) haha . tapi bila da berada di matrik, ak tgk rmai org duk ngadap benda ni, ak po jadi cam excited jugak la nk buat kn, huhu.. sebab nak try benda baru, ak pon gatal2 kan tgn buat friendster ni. padahal xreti guna pon ! haha . tp biaaaa a , ak nk maju juugak ! :(

after buat friendster tu, ak add la sume kwn2 ak kat matrik tu. ak add la kawan ak, "liena" . nak dipendekkan cerita, ade suatu ary ni, mase nk balik klas, kiteorg lepak la dulu kat kiosk ni. kat kiosk ni ad desktop bersama WIFI skali . waaa , apalagi , kiteorg pon sign in la friendster . hehe , tp ak x guna pon la , kwn ak sign in guna account ak. kwn ak yang tadi lah , LIENA. pastu dye panggil ak,


    "biha , biha..... saem ore hok ni ngaji UIA"

    "oo. UIA, mesti budop bijok kae............."

    " ho, boleh la.. pndai la jugok,saem ore maso koloh rendoh dulu nim"

mase tu ak tnye je, friedster budak tu pon ak xtgk sbb da lenguh berdiri kn. pastu ak pon tnye la, sbb dah xde benda nak tnye kn..

    " semat ko na ? ..."

    " ermmmm.... bolehlah "

pastu ak pon trus blah dari citu sbb da lwat kan. pastu , ak xengat la brapa ary, ke brapa bulan lpas ary tu, liena panggil ak . mase tu kat dewan makan. ak nak amek mkanan. tibe2 dye pggil..

    " biha, biha ... mai sini meta "

    " jap2,"

lpas amek2 mknan , ak pon terus pergi kat kawan ak ni...

    " gapo na ? "

    " biha, saem ore mitop no.telefon biha."

   " hah ? saem hok mano na "

mase tu ak mmg xkisah la sbb ak pon da berpunya.....

   " biha engat x, saem ore hop ore tunjuk ko biha maso dale friendster ary tu, hok ore oyap ngaji UIA       tu la ? "

  " ho, engat (padehal x ingat pon haha ) hok tu ko na ?"

  " HO , hok tu la biha, pah gano ni biha, nak wi dop ? xyoh arr dop ? "

  " eh na, ore kae ado gewe doh , oyap jah la ore ado gewe. xyoh la bui.."

  " ho ho , xpo lah . ore oyak gitu la.. "

lpas berdialog ngn lina , ak pon jalan la smbil mengingat kembali , kwn lina yang mane satu sebab syes , ak mmg xingat langung !


*bersambung ... :)


let me introduce my self first..........

my name is nor shabihan abdul rahman , just called me BIHA , OR BIHE OR apa2 je la yg boley dipanggil , asalkan ade kaitan jugak ngn name ak tu  NOR SHABIHAN ABDUL RAHMAN . my age is 20 years old , n i admit that olredi 'DEWASA' . huh ! kene trime la jugak kn . oke , aku anak yg kelima dari lapan org adek beradek ! n sgt2 grateful bcoz ak ade abang, kakak, adek perempuan n adek lelaki ! sume ak ade . hehe . ALHAMDULILLAH :) .

 ermmm  , pe nak cite ag ek , aku dilahirkan di jerteh,terengganu dan dibesarkan di kelantan . stay kat tanah merah right now . now , im  studying at UiTM Kmpus KOTA BHARU as finance student part3 . masih lagi ade 3sem untuk dihabiskan. before aku further study kat UiTM , i was come from Kuala NErang MAtriculation College as accountant student . and ak pon xpernah plan and xkn pernah terbayang tuk masuk matrik disebabkan oleh...(ak ni xdela pandai sgt, matrik tu buka level ak) .er . FULLSTOp , tp dpt jugak ak masuk matrik . HAHA ! mcm xbole percaya pon ade !!

AK skola menengah kat SMKM . @ sekolah menengah kebagsaan melor dari form 1 until la form 5 . kat citu , byk sgt2 kenangan ak bersama kawan2 n cikgu2 ! seyes , ak sgt2 rindukannya ! miz them damn muchhhhhh !!! :( i hope one day ak boley lagi berkumpul n bergelak ketawa ngn mereka !!!! :') . n sekolah rendah ak plak kat SKP @ sekolah kebangsaan peringat ! :) teringat pulak zaman muda2 dulu . haha . budak2 ag masa tu !

oke lah , tu je kot yang ak dapat introduce sal myself ni , xley lebey2 sgt , ye laaa . ni kan publicc . bahaya KOT !!! n for those yg sudi follow blog ak nih , ak ucap thanks a lot yaa ! syg korggg ! last but not least , ni adalah ak !