Saturday, December 31, 2011

1/1/2012...

beberapa minit lagi , da masuk new year ! nk ckp psl new year ni , ak pelik la , ade ape ngn new year eK ? Smpai org kalut2 atas jalan , jem citu , jem cini , xyah la nk smbut new year jao2 , lau btol2 nk smbut, buatlah ngn cara elok siket , smayang hajat ke , yelah , moga-moga tahun 2012 jd tahun yg better ag nk improve diri kite kn :) ni x , nk tgk konsert la , nk wat party-party ngn pkwe makwe la , haishh , xde makne ! huhu . bebel plakk da . ermm  actually tarikh 1/1 ni byk bagi makna kat aku ngn wmhh , n tarikh ni adalah special bagi kiterong , 1/1/2o12 , da genap kiteorg 2 tahun ! yupp , selama 2 tahun kiterg kapel , da byak dugaan bahagia yg kami da lalui bersama , kdg kala suka , kdg kala duga ! tahun 2011 bnyk menguji kiteorg , bukan banyak lah  tapi terrrlaluuuu byakk ! :') tp syukur alhamdulillah , even kiterong cmtuu , kami ttap lagi bersama .

*************************************************************************************

and tadi last kite jumpe kn syg ? 31/12/2011 untuk tahun 2011 kn ? hehe , semoga selamat lam perjalanan whh (balik kl mlm ni, xsempat nk jumpe esook :( 1/1) xpe la,, sbr k  ade hikmah sebalik ni ..gud luck for your exam oke ! make sure get dean list oke ? ! wlupon ak ngn dye gado mlm ni , ak xlupa tarikh tu . n thank wmhh , sbb selalu memperingati cyg , dun wory dear,!

************************************************************************************




semoga tahun 2012 menjadi tahun yg lebih bermkna buat kite , lebih matang buat kite , n lebih serius !! FOKUS study before nk buat apa-apa !

Friday, December 23, 2011

try to be better :')

ape perassan korg lepas taw sal perangai burok korg dari org len ? Boley accept or x ? er.. kalau bagi ak la kan, nak kate boley trime tu x jugak la , nk kate trime pon , xjugak ... maksudnya, ak boley trime, tp muka n hati jadik cam len la ckit ! huhu , sepatut nya , kite kna berfikiran terbuka taw , sentiasa boley mnerima kritikan n juga pandangan org len...bukan untuk keburukan, ttpi untuk perubahan yg lebih baek :) , but, itu lah prob nye,, ak manusia biasa , kdg2 ak boley trime n kdg2 ak xley trime .. :) but dun wori , i'll accept cume kna pkirr pnjg dulu... HEHE...

 ak ade sorg kawan ni, ak pggil dye ROSE , dye ade keistimewaanya tersendiri taw , cam dye boley baca perangai org tu... yeaahh ! takot kn ? HIHI , mesti dye taw bnyak sal baik n buruk kite sumeaa....

Mase duk tgh mkn kat restoran sebelah uitm tu, kawan ak panggil la ros ni ajak berbual skali... pastu kwn ak tnye la cmne perangai dye , pastu dye ckp laa... haa,, cam menarik je. before dis, ak xtaw pon ros ade keistimewaan cenggitu...ak pon amek la pluang ni tuk tnye dye sal ak plak...

"ros, kalau ros tgk biha cmne? "

"emm... biha...biha mesti ade pakwe kn...tp biha pilih siket kalau nk berkapel..biha nak org yg educated kn...?

"hak a..betol. lagi ros ? "

"pastu, biha suka tgk benda-benda yg cantik, contoh cam fesyen-fesyen cantik. trend sekarang, pastu mesti biha cuba kn? "

*kawan-kawan ak yg tgh mkn mase tu, ketawa kot, tanda setujuu . HEHE , iyee,, ak memang suka tgk fesyen n suka tgk org2 yg comel nim...ye la kn, kite xbrape nk comel, tgk org comel pon jadi laa.. :)

pastu ak tnye la lagi..

"Ros, kalau keburukan biha plak? "

"kalau keburukan biha, ros nmpak cam biha ni cepat berprasangka buruk terhadap org..."

*TERCENGANG KOT ak dengar tu..HAHA...maybe la kot... ak memang cepat berprasangka buruk even org tu xde wat pape pon.! and yess , ak kena ubah tu ... :) dun wori, i will try my best to improve myself to be better ! :))

*TAKE POSITIVE ! BERFIKIRAN TERBUKA n BERSEDIA MENERIMA SEGALA JENIS KRITIKAN YANG MEMBINA*



Thursday, December 22, 2011

TIPS sikeett ! HAHA , especially for boy n u ! WMHH must read it !


Entry ak kali ni , ak nk story something yg boley tahan la interesting tu , (pade ak la. Korg ak xtaw . haha )
Mase ak stay kat library semalam , tgh duk buat assgment tu, tiba2 ak rase cam ngntooooooook jee (z.z)
Ak pon tutup buku slow2 , bukak mate , pndang la sekeliling ak , ko taw x ape yg ade kat sekeliling ak ?
BUKU jugak , depan Buku , blakang BUKU .. tepi Buku , *mujur muka x jadik cam buku* huuiissh .
STRESS ngn buku ! tiba-tiba, mata ak ni tertumpu kat sebuah buku ni , ohh , MENaRIK ! I like this . haha..
“ THE GUY’S GUIDE to ROMANCE” wrote by JAMES BASSIL ! maybe tajuk dye tu agak keterlaluan cket ,
Tp x pe lah , nk bace jugakk ! DON’T JUDGE BOOK BY ITS TITLE, but judge it by its contains.. HAHA ,
Boley ek ? xpe , buat je boleyy OKE .
So, ak nak share la ciket bab mane yg ak suke bace ni . BACA jom !


Guide ni especially utk lelaki laaa , oke , tp boley je lau nk bace , tmbah kn ilmu pengetahuan xsalahkn ? *tuntutan agama* HEHE
A GUIDE TO MEETING HER PARENTS
All parents want what’s best for their daughter, so your very first step is to treat your lady as if she the most important thing in your world.  Remember, the initial impression of you comes directly from her, so never give her a reason to trash you.
·         Show discretion and confidence J
·         Show respect and restraint :p
·         Show initiative and interest
·         Show creativity and attention
If it’s the first time you’re meeting them, they will likely have a list of questions for you. DON’T PANIC! They just want to get to know the man their daughter has fallen for. Please answer the question POLITELY, and try to relate them back to her parents.
STAY AWAY FROM :
·         JOKES ( until u know their sense of humor)
·         POLITICS
·         PERSONAL QUESTIONS
·         RELIGION
·         MONEY OR INCOME
WAYS  to impress her mom J
1.       Listen to her
2.       Be yourself
3.       Compliment her
4.       Remember important dates
5.       Positive presentation
6.       Offer your services
7.       Never disrespect her daughter
8.       Take mom’s side
9.       MAKE HER DAUGHTER’s DREAMS COME TRUE
1.   LOVE HER DAUGHTER

Ways to win over her father
1.       Respect your roles
2.       Find  out his interest beforehand
3.       Bring him a manly gift
4.       Ask him about himself
5.       Always be a gentleman
6.       Ask for his advice
7.       Be mature
8.       Showcase your reliability
9.       Show some old-school value

:




Tuesday, December 20, 2011

PRIVATE change to PUBLIC

ak na story siket sal  BELOG ak ni ! first2 , ak terpikir , nk wat satu blog yg org len xdpt bace , sbb before dis pon, ak da ade blog, tp oleh sebab2 tertentu, ak pon delete la blog tu n buat yg baru.. Ye la kan , byak benda yg jadik kat ak since ak in sem 3 uitm, but ak xtaw nk story kat sape masalah aku ni , yaa.. mmg betol kate org , BESTFRIENDS la tmpat kite mgadu kn ? but , My bestie jaoo ngn aku , kiteorg plak masing2 buzy.. ak pon da xtaw nk luah kat sape ,  ad smpai satu tahap tu , ak rase cam sape-sape pon xboley dipercayai ! right ? depends la kn . HAHa , tu bagi ak laa.... dats y la ak wat belog baru ak ni , hasrat di hati , sume benda yg jadik kat aku , xkire la happy ke , teruja ke, even terasa saket hati ker , ak nk cite sume lam ni , so , xde sape tahu la kn...

kwn2 ak pon da tnye , mane blog lame aku , EHE , sory dear ! Blog lame tu da pon delete n korg xley da nk follow ak , HAHA.. bajet artis kn ? nevermindd... oke , ak pon private la ak punya blog ni , so kire xde sape la tahu , yg tahu ak n WMHH jee . :)

tp biler da lame , ak terpikir pulaakk , kalau ak terus private blog ni , cmne ak nk tahu story sal kwn2 ak kn ? nanti lau da terpisah nnt , mesti rndu kn. pkir punya pkir, okee  ! ak ubah my mind !

CHANGE THIS BLOG TO PUBLIC !!!

:))))

 N WELCOME for those yg sudi follow my blog !

Monday, December 19, 2011

i love them so so so much !!!

mood :: syesss , rindu kat dyeorggg !! lame da xbalek umahh . rndu kat ma , abah , kak len a.k.a adek aku, adik ipah n zaqwan ! RINDU RINDU RINDU ! sudaa bape minggu ak x balekk !! ma , rindu kat masakan ma , kalu duk kat umah , bleh mkn banyak-banyak ! :') kalau ngn adik2, bley bergurau sendaa... rinduu , ermm , xsbr nak abes final exam ! bila da abes je , sy balik oke . :'( but, pliz do pray for my final exam oke especially my parents bcoz doa dari parent ag berkat ! wish DEKAN for dis sem ! YEAhH . Chaiyokk !

KUALA LUMPUR E.N.J.O.Y :))

YAKK ! lame gilerr da ak x update my blog ni ! err...berulatt da , :D

erm... mmg semenjak dua 3 menjak ni ak buzy sikett , ye lahh , as a student , biasaalah , buzy ngn

mcm2 lah , buzy ngn assgments, buzy ngn segala jenis presentation, buzy ngn event situ , event sini ,

kadang sengaja membuzykan diri , HAHA , xde lah . yaa , itu lah student life , all of da things , kna wat

sendiri ! pndai2 la hang nk hidopp ! OKE lah stop bebel mrs wmhh . lets start your story about trip to

KL last week ! yeaahh ! hepiii -.-

**************************************************************************

on 13th until 16th , aku n my classmate for da subject FIN 536 berkampung kat bangi ! actually  ,tujuan kami ke KALALUMPO adalah untuk visit company yang related ngn our subject, mcm madam nak tunjuk lah kat kiteorg , apa benda lah yg kiteorg duk blajar selama ni , bond la , capital market la, financial instrument la , and so on , so biler wat trip cmni , kiteorg bley nampak la what is actually bond, capital market and seangkatan dengan nye lah !

first company yg kiteorg pegi mlawat BNM ! u noe what is BNM? yaa, lets me tell ! BNM stands for BANK NEGARA MALAYSIA.. besaaaarr gilerr kot tempat dye ! excitedddddddddd sgt bile nmpak bgunan tu , mase tu persaan aku , nak je ak bwk balik bangunan tu kat klntan ! ececce , melebih pullakkss ! haha , but, nevermind , simpan angan-angan tu xsalah kn? :p

lepas je kiteorg lawat BNM , event seterusnyaaa....EMM . SHOPPING ! haha  shopping kat Midvalley derr ! umphhh , before dis pon, ak da pernah smpai kat midvalley , tp mase tu ngn family , ni ngn kengawan, ase len jugak la kn... kalo ngn family, len, ngn kawan len. n ngn GEWE pon laen ! opsss.. YAA.. tersebut plak sal GEWE ni , ,,since ak ngn wmhh ni da lame x jumpa , ak amek la pluang ni jupe dye,, ye lah , madam bagi kebebasan untuk kiteorg buat ape je tp asalkan berada dikwasan yg sama ! yaa,, saya setuju tu madam ! haha .hajat di hati nk tgk wayang, kn sekarang ni ngah hot OMBAK RINDU , tp xsempat..sebab tiket abess, KAWAN2 ak yg len plak nk tgk cerita the BREAKING DAWN , paham2 la , ak lau cite omputih ni , ak kureengg cikett , so ak amek la keputusan , xyah tgk wayang , better ak g jupe ngn WMHH . hehe

and yess ! kiteorg berjumpa , WMHH , i miss u so much ! u looks so differents at day that we met ! :)) maybe sbb da rindu kot , jdk cmtu laa kn... kn syg kn ? hehe! ak ngn dye xde g mane pon , lam midvalley tu jugak , disebabkan x cukup mase , kiteorg mkn je laaa... SUBWAY ! yaa,, luv u syg !

lepass balek dari midvalley tu, madam kiteorg pon ajak la pegi ICT ! waauuu , ICT ! ermm... befora dis pon ak da pernah smpai kat ict, cam boring jugak la tmpat dye, ye la kn lampu semata-mata !

bile je smpai kat ict , ak tgok sume da jdik len ! wauuu . giler bessttt ! ade SNOWWALK, ADE KAROKE, SNOOKER, BUAIAN, bnyakk lagi laa... enjooyyyy !! ak pon xtaw la nk story cm ne ni, tgk gmbar je lah senang ! HAHA . LAYAn.... :PPP


MERA n IKAH

SNOW WALK SEJUK

CAM kat OBERSEAA kn ?

SPONGEBOB N PATRICK

Along

INI LAH ICT ! *-----*

:D

THEM


TU kat ICT !






Sunday, November 27, 2011

awak lah yg terbaek !

aku taw aku da banyak menyusahkan dia demi kepentingan ak sendiri...tp ak buat semua ni sbb ak sygkn dye sgt2 smpai satu tahap tu ak xboleh nk terima perkataan "xboleh" kalau sbb dye...tlong laa Ya Allah, Kau jauhilah sifat mazmumah dalam diri aku ni....kau bantulah aku....wmhh, cyg syg kat b smpai bile2...pleaseee,, cyg try ubah perangai cyg...cyg taw cyg da banyak sgt bagi kesedihan berbanding kebahagiaan kpd b...maafkan cyg..cyg seorg insan yg sgt lemah buntukan kasih syg dari insan lelaki...cyg taw cyg OVER sgt.maapkn cyg b.... cyg nak jadi kekasih yg baek untuk b...cyg xtaw ape yg akan terjadi kalau tiada b disisi cyg ! cyg syg b...  :'(

nah , ni untuk b syg !


Beribu bintang di langit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang ataupun rembulan
Terima kasih ku ucapkan

Izinkan ku mencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku

i luv u syg !

Friday, November 25, 2011

WMHH ,, dis song juz for u.. ILY IMYSM :')

Hey there Delilah
What's it like in New York City?
I'm a thousand miles away
But girl, tonight you look so pretty
Yes you do
Times Square can't shine as bright as you
I swear it's true

Hey there Delilah
Don't you worry about the distance
I'm right there if you get lonely
Give this song another listen
Close your eyes
Listen to my voice, it's my disguise
I'm by your side

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
What you do to me

Hey there Delilah
I know times are getting hard
But just believe me, girl
Someday I'll pay the bills with this guitar
We'll have it good
We'll have the life we knew we would
My word is good

Hey there Delilah
I've got so much left to say
If every simple song I wrote to you
Would take your breath away
I'd write it all
Even more in love with me you'd fall
We'd have it all

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me

A thousand miles seems pretty far
But they've got planes and trains and cars
I'd walk to you if I had no other way
Our friends would all make fun of us
and we'll just laugh along because we know
That none of them have felt this way
Delilah I can promise you
That by the time we get through
The world will never ever be the same
And you're to blame

Hey there Delilah
You be good and don't you miss me
Two more years and you'll be done with school 
And I'll be making history like I do
You'll know it's all because of you
We can do whatever we want to
Hey there Delilah here's to you
This one's for you

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
What you do to me.

after i looked them , i felt.........................

SEDIH KOTT ! pas ak tgk dyeorgg , tiba-tiba je ak rase bersyuko sgt ngn keadaan ak yg sempurna fizikal n mental, mmg sebelum ni pon ak bersyuko, tp bila tg je dyeorg, rase brsyuko, insaf mmg lahir secara sendiri lam hati aku ni . menitis jugak air mata ak bila tgk keadaan dyeorg yg kurang sempurna dari manusia biasa ni, Ya Allah , aku bersyukur kepadaMu... oke, back to my story.

2 november 2011, bagi memenuhi objektif bagi subjek mgt538, kiteorg kna buat community services. idea-idea dtg dari kiteorg sendiri, so kire yg terbek, tmpat tu la kita akn pergi melawat tuk buat community services ni la. bila je dpt tahu sal hal ni dari lec, kiteorg pon berbincang lam grup , mcm2 idea la kluar , antaranya :
 
a) pusat pemulihan akhlak
b) down syndrome
c) blood donation
d) anak angkat
e) yg ni xboley blah : BERSIH PNTAI : hehe

lepas dapat kata sepakat, n sesuai ngn community services, lec pon decide kiteorg pergi kat down syndrome centre. first2 tu, ak rase cam "alaaaahh, knapa down syndrome?" sbb per taw ak ckp cmtu, sbb ak mmg da taw, ak xkuat nk hadapi benda ni , ak x snggup nk tgk dyeorg camtu, sedihh wehh...kalau bey ak nk elakk..but apakan daya, ak kna jugak, try to think positively !

******************************************************************************
pada pkol 8 pagi, kiteorg pon bersiap-siaplah nk pergi kat down syndrome kota bharu. Ya Allah , perasaan ni sgt terujaa,,

bila je smpaii , kedatangan kami dismbut oleh seorg pelajar di situ yg bernama tan chi kang..yups ! dye syndrome down...hepii je ak tgk dye,, bile dye tgk kiteorg smpai, dye excitedd sggttt menyambut kami...

kiteorg pon masuk lah kat tmpat down syndrome centre tu....sgt cantikk tmpat dye ! seyesssss.....
mase tu, pelajar2 kat centre tu xsmpai lagi, dyeorg lmbat ciket smpai...

mase tu, ak pon ambil la peluang bercakap ngn tan chi kang ni.. kesian je ak tgk dia..tp wlupun keadaan dye mcm tu, dye masih lagi mmpu untuk senyumm . walhal lam aty dye , xde sape pon tahu kn ? :'(

lam pkol 9 pagi lebih2, before aktiviti start, koordinator tmpat itu bersama pengarah projek kami memberikn sedikit ucapan, ye la kan, ni majlis rasmi kot, mestila kna ade ucapan kn. lpas siap baca2 doa ape sume tu, aktiviti kami pon bermula . aktiviti pertama yg kami lakukan CHICKEN DANCE ! mase ni mmg seronoookkk sgt3 !!! ak pon boley tgk kegembiraan mereka semasa melakukan tarian itu...bukan sekali kot kietorg buat CHICKEN DANCE ni, 2 kali kot ! sbb dyeorg betol2 enjoyyy !!kiteorg pon mcm hepi la sbb tgk dyeorg hepi ! pastuu , abes je chicken dance tu, smbung plak ngn aktiviti mewarna... ade sorg pelajar ni, kesian sgt ak tgk dye... dye perempuan bangsa cina, bibir dye kebiru-biruan, bercakap pon kite x phm pape, but, ak try jugak ckp ngn dye, pastu ak tnya la pengarah dye, knapa bbir dye biru, dye kata, pelajar tu ade sakt jntung tahap 3 da ! tahap 3 wehhhh ! terkejut ak, mase tu mmg sedeyy gilerr la aku, kecian dye...apa yg ak mmpu boley buat hnya lah membahagiakan dye pada hari tu...

yg paling terasa sedih pada hari community service tu , bila seorg student down syndrome ni menyanyi lagu sejarah mungkin berulang....sgt3 sedih,,, kiteorg menangis ! melihat keadaan nye, dye cam bersungguh-sungguh...n xboleh nak dinafikan agi, suara dye sgt2 bestt !

banyak la aktiviti yg kiteorg buat mase kat sane...dyeorg pon enjoyy...n seyes ! stress pon boleh ilang semasa meluangkan mase dengan dyeorg..

before bertolak...










peaaceee !

MUZZAFAR..

ADEK ALYA <3

kawasan down syndrome cntre

hadiaah

johan berebut kerusi

studentss

apa yang boleh aku simpulkan kan kat cini , bersyukur lah dengan apa yg ditetapkan dikurniakan oleh kita..kerana itu adalah sebaik-baiknya....ada lagi yg lebih susak dari kita..jgn sesekali ego dan angkuh dengan kelebihan diri..anggap itu sebagai rezeki ! ALHAMDULILLAH :')

Thursday, October 27, 2011

BOWLING TIME with my friends ..


20/10/2011

time ni mmg besstt !! mmg terbaekk laah !

ye la kan . dpt men bowling percumaaa , sape nk bagi kn ?? hehe . oke , lepas abes klas pagi tu ,

aku ngn si ruslin ni xbalik ag umah , ye la kan , kami selaku AJK pengangkutan..ade la.. untuk aktivi lawatan... balek lmbat la ciket , lpas setel sume hal sal lawatan tu , ak pon ajak la si ruslin ni makan.. otw nk g restoran ni, nampakla pulak budak2 skelas ak makan kat situu.. shila, aiman badriah,zarif, anna, najmi, nasyat n ijan... ak ngn ruslin mkn kat meja sebelah dyeorg..

pas2 mkn tu , ak nmpak dyeorg cam nk pegi kbmol jeaa . haha . ak ngn ruslin pon tnye la.. nok g mano tu , dyeorg pon gtaw la nak g menboling kat kbmol..huhu... ow okeh !pergi la.. hehe..

pastu shila, anna, eman, zarif pon gerak lah . tibe-tibe nasyat tnye kiteorg, eh , nk g x ? biler ag nk men boling...oihh ... mule2 tu ak ngn ruslin ni..cam xnk la kn , sbb xckup duit.. hahaha....ak pon tolak lah ... er..xyh laaa..huhu..tp dia, ijan ngn najmi ajak jugak..BERSALAH jugak.. yela kn. biler pkir balik ,oke jugak lepak kbmol...sbb mase byak ag before klas ptg tu , nk balik pon serba slh...ak ngn ruslin pon setuju la ikot dyeorg..lpas abes mkn sume , kiteorg pon jln la same-same..

smpaii je kt kbmol , ak pon gtaw la , eh , sek mu mainla, ak ngn ruslin tgk jah kot...
tp dyeorg sruh jugak kiteorg maen..ak xnak maen sbb xde duit..hahaha...ruslin plak mase tu xbwk plak beg duit dye..

pastu nasyat kata , xpo lah . ak byar la ko sek mung...sek mung maen la..haha..

FREE tu ! ak ape ag .. oke2..haha . boleyy jee kalu mung nk blnjee.. ekeke..


ni lah dye budak nama Nasyat yg belanja aku men boling ngn ruslin ! huh ! tenkiuu syatt,, meme saem 4eva ah kito..hahaha

oke , ak admit mmg ak xpndai sgt *bukan xpndai sgt , Mmg xpndaii pon..* nk men bowling ni, ye la, tangan bangku .EH ? ADE EH tangan bangku ? haha..biar je laa..

2 game kot dyeorg men..malu jugak la nk men, sebab before ni pon, ak maen ngn family n kwn2 selalu je masuk longkang ! ahaksss ! so , before dyeorg gelak-gelak kn aku, bek ak terus-terang..haha

mula2 maen, oke la agi ! dpt la jugak skor tu..tp bile da masuk 4-5 kali balingan bola tu, dah tiada arah tujuan da bolaaa tu . makk aihh ! sasaran bola tu x laen x bukan , LONGKANG ! haha.. saket aty tooll !!!!

tapi nak last2 game tu , jadik la jugak ! tpi 2 kali je kot dpt jatuhkan sume bola bolingg tu !! besstt !! tu pon sbb ade "cikgu" yg ajar aku..

yg pkai selendang klabu tu la CIKGU BOWLING ak..haha..tenkiuu AIMAN BADRIAH !

okelah . ak pon da xtaw nk story ape da.. tgk je la pics2 ni okee... 0.o

hihiii..anna n eman

ana, najmi , ruslin, ijan !

shilaaa

all !

zarif A.K.A BF EMAN

melawaa

gurlz

bff 4evaa

yess !



wif najmi n eman

cantik kn kiteorg..hehe

weeewwiitt

cun x saya ? haha

perasan come

at back

ruslin sygg

video
ni ade siket video kiteorg mase maen bolingg..jumm..

now , i know who am i :')

terkedu , SPEECHLESS , Sedih . TERKILAN

uhhh . PEDIH !

erm..

pe ak nak  tulis ehh.. betol la kata org

WORDS CANNOT DESCRIBE WHAT WE FEEL

apa yang mampu aku tulis kat sini . memang sedih , terkilan.

sgt3 terkilan..

lepas apa yg terjadi td , now , ak da taw sape ak

pade dyeorg , sape ak sbenarnye di mata dyeorg..

APA SALAH ku ? :')

SBRLAH wahai hati..

be StroNg !!

ak boley survive tanpa dyeorg ! BELIEVE it .

jUSt Buat Hal sendiri oke !

Saturday, October 22, 2011

aku tahu sape aku

Ya Allah..hanya Kau yang mampu beri ak kekuatan..aku tahu di mana kelemahan aku.. ak tahu ak tak bermakna untuk siapa2...dan aku tahu ak xlayak untuk diberikan pujian.. ak tidak mengharapkan pujian apa-apa pun Ya Allah..aku sekadar bersyukur dengan nikmat Mu Ya Allah..andai kata nikmat yg Kau beri ini menyusahkan org len, ak Redha Ya Allah .. Hanya Kau yg boleh memahami isi hati ku ini....

Kau kuat kn lah semangat ak...ak tidak mahu melukai hati sesiapa , namun ak juga insan biasa yg tidak mahu hati yg rapuh ini dilukai juga...hati ini cepat tersentuh Ya Allah..ak berdoa kpd Mu , agar ak diberikan hati yang kuat..supaya ak dapat bersiap sedia dgn apa yg akan terjadi..supaya suatu hari nanti ak dapat hadapi segala masalah dengan tersenyum bukan dengan tangisan sebegini....

**************************************************************************

Thursday, October 20, 2011

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 6

makkk aihhh . part 6 daa ? tp xjugak abes2 ag kn. huhu . tp xpe lah . da mmg pnjang pon ak ni...

oke..ak nak smbung ag story ak ngn si wmhh nim ..hihihi..

******************************************************************************

lepas kjadian tu , ak pon cam nk berhti-hti la *KONON nye la kn..ak ttap nk kwn ngn dye..nak bagi pluang kat dye laa,,,tgk sama ade dye boley buat or x ape yg dye jnji mase ngayat ak uh. huhu..ak jadik stalker tiap2 mase kat fb dye . haha. mestii ar . nak cari salah dye sbenarnya..tp xde pon ksalahan yg dibuat..dye ni cam taw2 jek.. -.-' aishhh . xpe lah .. mybe btol la kot dye btol2 eklas ngn aku tu..

tiap-tiap ary dye msj ak tnye bila nk trime ak lam idup dye...dye sggup tggu ak..acecececeece....ak cam rimas pon ade laaaa..seyesly , time dye msj ak bila nk trime dye lam idup ak. mase tu nakkk je ak gtaw ."oke,sy trime awk" . huhu . tp ade ego agi ! haha...jual mahal siket konon..kah3...

pastu kan , lpas bbrpa ary tu, ak ase maybe dye da xsbar kot nk taw kputusan ak whether ak trime dye or x kn...tibe-tibe je dye bagi sms kat ak cmni...camnilah, ore wi maso ko biha sapa 31/12/2009 ni...1/1/2010 biha oyap la jawape biha...ore trimo jah gapo jawape biha...

opsss ! speechless ak ! huhuhu..aduh , bila dye bagi masa cmni , smakin berdebar ak..huhu..ye lakan,,tibe-tibe ak rase sedih... :( lam aty ak, eh knapa dye ni .cepat nye nk taw kputusan , maybe dye da boring tggu kot . ala , xbest nyee... :( huhuhu....suspen gilerr !

31/12/2009

haaa, pejam celik pejam celik da 31hb..haha...takot wehh ! sms dye mase ni , cmni , biha, mlm ni tu..haha...xsbr tol dak ni..sbenarnya , masa ni..ak dlm dilema ag ! sbb confius nk trime or x, bley caya or x...adusss.... takot kot !!! pastu , ak tnye la pndapat kwn2 bek ak...dyeorg kata, bagi je la pluang kat wmhh ni , mane taw , dye ni jodoh ak ke...ley jaga ak ngn baekk ke..al maklumlaa UIA kn...sinonim la ngn USTAZ...wuhahahaha... ak cam ade la sikit kyakinan tu nk trime dye..sbb ak lau kapel, ak mmg seyes..n setia...kalau bole xnk la terslah plih kn, nnti merana idupp..huhu..*BERCAKAP BERDASARKAN PGALAMAN* hihi...oke ! ak da ade kputusannya ! yeay ! ak da redi nak gtaw dyee...dye ley trime or x , itu hak dye.. haha

pkol 12 pagi 1/1/10

sbenarnya , before kol 12 ag , wmhh ni da msj ak tnye , apa jwpan ak . eh eh eh eh eh dak ni . lebey2 plakk....ary tu kata 1/1/10..sabau arrr ! haha . pastu dye ckap oke...

yup ! da pkol 12.. *nada mesej berbunyi sekali lagi*

ak xengat la ayat dye cmne kn..tp lebey kurg  cmni laaa...

"biha, gapo kputusan biha, biha trimo dop ore? ore redha jah gapo jwpn biha phni"

ak pon blas la

"gini laa,,kita try la dlu...tgk hbungan ni jdik cmne "

"maksudnye? ore xpehe, biha trimo dop ore? "

" ye lah..biha trimo lah,tp biha xtaw la kputusan biha ni btol ke x .kito try la dulu"

aecece, ayat ak xleh blaa... ayat kontrol malu-malu kucim...wakaka....

tp kan , yang ak bengang..lpas je ak trime dye tu,, bley plak dye xblas msj ak ! aiii..berderauuu ak ! dye ni seyes ke x..mase tu mcm2 la ak pkir...

tp...lam setengah jam balik kot , dye mesej ak...ucap tens sbb trime dye ! :))))
tp ak cam xpuas aty la kn,, eply msj ak lmbat...huh ! erm.xpe lah , dimaapkan..ak nk tgk la berapa ahri hbgan ni kkal !

tp lpas ak trime dye ni, kiteorg x jdik kaple terus...kire mcm kiteorg knal aty budi msing2 dulu
 la...22/1/2010 barula kiteorg kapel seyesly !

kan 7hb1 tu befday aku kn, yg xley blah nye... pkol 11.54pm dye da wish ! haha..amboi excitednye nk jdik org pertama yg wish befdayy..haha..tp mlngnye x,,,dye org second yg wish befday kat ak,,,ade lagi org yang wish besday ak awl dari dye..padahal dye da awl..haha..

msj befday wish dye kat ak cmni :

'' epy besday ke 19 k bha..wish u luck n all the best..bha da jadi tua da...haha...jgn smpai ada kdut da..huhu " hehe...okep ! tens syg !

lpas setengah jam tu ,dye pon kol lagi ak..wish besday skli ag ! haha..bagus kn..

lpas je ak trime dye lam idup ak..dye jnji la, nk jaga ak,syg ak...so sweett :') keep in touch yaa..

"shabihan..tq k sebab sudi hdir lam idup ore untk wat ore hepi..ore akan sentiasa cube yg terbaek utk bhagiakan biha k..arap2 biha akn bersama ore stay slamanye..amin "

***************************************************************************

terima kasih WAN MUHAMMAD HUSNUL HADI BIN WAN OMAR sebab sudi hadir jgak lam idup NOR SHABIHAN BT ABDUL RAHMAN dan sentiasa menyayangi cyg sbgaimana b pernh berjanji dulu..cyg sgt bahagia dgn b ! :)

Saturday, October 15, 2011

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 5

haii......before kol 2, smpat ag ni nk update my blog...kol 2 pahni da nk g klas..

oke , nak smbung story tu la....dak wmhh vs nsar ! haha..boommm

lets continueeee...

oke, lpas beberapa hari tu , wmhh ni try ag ngayat ak, but ak ttap ngn pndirian ak ag.... ak xkn kaple ngn org ak xknal...knal tp knal camtu la..nak kata kiteorg knal mlalui friendster x jugakk...ntah la..sbb friendster ak jrg2 je bukak...sbb xpndai guna sgt kn..tmbah2 plak, laptop xdek...xley nk on9 la kn...

19/12.... cam ni msj dye kat ak :

"ore akan sentiasa berusaha n ore sggup tggu bha smpai bha buka pntu aty...ore buke nak maen prasae biha...xdop niat gtu lasum..ore nk bersama bha smpai akhir ayat..tp ore yakin biha btol utk ore..msti bha pkir its still early to think bout that..tp gtu la..ore sggup tggu bha....(ER,,ER,,,jap2..sggup tggu ni ayat yg xleh blaa ni ..haha...smbung2) btol2 ikhlas nk bersama biha.."

seyesly la ak ckp, sbenarnya ak tkot nk kwn ngn wmhh ni..sbb ak xknal dye, tmbah-tmbah ag,,jupe pon x prnah...tibe-tibe bley plak dye ayat ak cmtu.. ak takot la kalau2 ak ni tersalah plih kwn ke kn...sory to say la..benda biase la kn nk plih kwn ni...kna plih yg elok-elok, sedap mata memandang..ecececece... haha, ak cuba la jugak nak lari dari mamat ni..mcm2 gak la ak bagi alasan knapa ak xley trime dye...ak btol2 teringatkan ag kt ex ak tu...sbb tu la ak still ag xley trime wmhhlm idup ak...

slah satu alasan yg ak bagi kat dye...ak gtaw la ak ni xsecantik perempuan lain, ak ni xpndai mcm org laen,xpndai nk bhagiakan dye...tp,,, dye bagi plak ayat camni kat aku

" sume 2 ore xtgk pom..ore raso loni mace ati ore trikat ngn biha..no matter wat heppen...ore ttap syg ko bha..xkiro la biha jd pendek ko, uduh starow mano pom..ore ttap syg..aty ore ttap milik biha..."

received : 24/12/2009

ak heran gak ngn si wmhh ni , baru je knal tp da guna ayat syg2..hambboiii..berani hang yekk !
tp xpe..ak nk tgk je game dye.. hihi..matlamat ak mase tu, ak nk tgk brape lame dye dpt tahan ngn ak..haha..

lpas 24hb ni, dye da abes krdt...haha..so dye xley la nk msj ak kn? ak xde rase pape pon...ak ingat kan benda ni berhenti kat ctu jee... tp x.. 26/12/2009, tiba-tiba ade msj masuk, no.xknal plak tu...

" biha...adi ni,rndu ko biha..duet xdop nk tpup..xtaw la bilow plop topup..nnt ore topup ore msj k..miz u.. "

haha..rupe-rupenya dye yg msjjj...guna no.kwn dye kot !

ade satu part yg ak tertinggal ni...
 memandangkan ak baru je buat facebook....ak cam xpndai sgt la nk guna kn...1st time guna fb, ak gtaw wmhh yg ak da ad acc facebook..dye suh la ak add dye..ak pon add je la kn... mase dye accept friends request ak tu, dye terus tag-tag gmbar ak guna nama dyee..makk aihhhhhh..lebey2 nampakk..ak remove la balik tag-tag tu, tp dye tag balik..hadoiissshh.....degil bin keras kepala btol mamat ni...huhu...
start drpd stu la ak jd stalker tuk acc wmhh ni..ak tgk pic dye..cam ganas jugak la wmhh ni..yg xley blaa...pic dye kat tndaas tu laa.huh! benci ak tgk..haha...mase tu satu je yg terlintas kat kpala ak ni "nakal" wmhh budak nakal ! haaaa...

******************************************************************************

ingat x msj dye kat ats tu kn,, dye kate xtaw nk topup bile kn...tp mlm tu jugak dye da sms ak guna no.dye.haha..means that handset dye ade krdt la kn...okey,,,kwn dye yg share kredit kt dye... *baeknya kwn dye*

mlm tu, dye msj cmni

" ore nk bersama biha dunia akhirat..bha igt guraw ko? ore btol mksudkan la nk bersama bha dunia akhirat..nk jage bha selamanye.. u r my everything "

see,,,,xptus asa kn dye ni..jjur la ak ckp..kdg-kdg ak rimas jugak ngn wmhh ni..tp dlm rimas-rimas ak pon,,ak still ag suka msj ngn dye..haha..sbb pe.sbb klakar laa...huhu..tp mase ni prasaan ak dah ade pade dye..huhu..kantoi sudaa...wmhh punya pasallah ni.. :*

keeseokannya..

ak on9 la fb..memandangkan ak da ader sedikit perasaan kat wmhh ni,,tp ak xgtaw lagi dye...sbb saje nk suh dye tggu ag..kn dye da gtaw "SGGUP TGGU BHA" kn?? haha...ak pon jdik la stalker...ak cek fb dye...satu-satu ak cek..daripada gmbar hinggalah komen...ak cek komen dye...kat sini ak mmg sedih giler2 lpas ak dpt  taw n dpt tgk ngn mata kpala ak sndiri yg si wmhh ni ngorat prempuan laenn.. berderau darah ak.! lpas je ak dpt taw tu,, ak trus ilang kpercayaan da kat dye...siyess..benci gilaaaa..dye msj pon ak xbls, dye msj byk-byk kali, baru la ak blas..tu pon sbb da geram..grrrr...

pastu ak bagi je la trus atas muka dye...
 laki ni sume samo jah...mulut laen, dale aty laen..cam tu la lebey kug ayat ak kat dye...dye cam pelik laa..tibe-tibe jew ak gtaw cmtu..huhu..sedih kot ! aty baru je nk syg..tibe2 da jdi cmtu..huhuhu...da dye tnye bertubi-tubi kan..knapa ak msj cmtu..ak pon gtaw je hal sbenar...sape prempuan baju belang2 yg dye nk ngorat tu...hohohoho..situ pon da nmpak kejelesan ak kn..haha....tp ak xtaw wmhh ni takot ke x, tp ape yg tahu..dye suke kot ! haha

ni msj dye..

"td ore guraw...ore brani luah prasaan ore ko biha pom sbb ore btol2 yakin yg aty ni sememangnya untuk biha..ore ykin yg bha tercpta utk jadi ratu hati ore ni..thats y ore brani luah prasae ore ko bha..."

tp kan,, ak still ak xpercaya apa yg dye gtaw...dye bagi plak msj ni..

" ok2..ore xkn wat gtu ko bha..prasaan ore 2 btol2 iklas n jujur la...xdop pekdoh nok ngorat kot komen gtu..jgn carow sgt ko fb...ore graw g2 skmo nge saem2 ore..dale fb ore sume hop ore knal.."

ow okeyy..ak pon try la to think positive..sbb tu sume kwn2 dye...erm...pastu kan...lepas je dye ata msj cmtu, dye boley plak tnye cmni.. "bkpo biha tnyo sapo pue tu,, biha jeles ko?" hahaha
malu sioottt ! ak gtaw la...eh doplah ! sajo jah nk tnyo..BACKUP ! kah3....

okelah....da nk kol 1lebih,, nk siap2....
nnt ak continuee ag ! :))

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 4

*p/s . ak xpndai sgt nk wat entry ni . ayat pon x pndai ssun , tp ak hrap la, even xpndai nk buat ayat kasi saspen ke, kasi cam excited ke, its oke as long as apa yang ak nak smpaikan tu..tercapai ! huhu...oke, smbung kesah ak ngn my beloved boyfriend...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

lepas pd mlm wmhh send msj tu n taw ak ni da single, dye apalagi kan.. msj kat ak pon da rajen, buley di katakan , dalam sehari tu, mesti ade la msj dari dye..hehe...er..tpi kan, before ak smbung kesah selanjutnya, ak nak share 1 msj yg dye bagi kat aku mlm 13/12 ni . cmni bunyi nye..n msj tu still ag ak smpan smpai sekarang.. :)

 ''xse..kwe meme kene ko dmow..kawe xngorat dlu sbb dmow ad gewe..kwe xkuca gewe ore..doh loni demow single..let me ngorat dmow la.."

*received :
10.19.21pm
13-12-2009

ayat tu sgt sweet.. bagi ak laa.. haha.. bia la pade hakikat nya, sgt kasar bunyi nyaa..

lepas dye taw ak ni da single..maka bermula lah ayat bunga-bunga cinta si lelaki kepada perempuan..alaaa,,,mcm biasa org buat laaa..nak ngorat kan,,kna la ade skill..haha..lau x , cmne nk tersangkut kn...!

1st ayat dye cmni :

" buke trpikat sbb biha comei..ore terpkat dgn innerself biha..ur innocent rili2 make me into u.."

ouhhh....first time kot laki bagi ayat cmni kat ak..daripada msj tu la, ak cam tnye diri sndiri,, eh, ak ni suci ke, innocent ke?padahal dye knal ak pon x, cmne dye ley anggap ak cmtu eihh ?? hadoiii..let it..tp syg, seyesly..i luv u...cheeyy..*tiba2..oke CONTINUE pless..


pada keeseokannya, dye try ag ayat ak...tapi ak still ag ngn decision ak, ak xnak kaple ag..sbb ak baru je kot putus kasih ! xmungkin la tmpat ex ak ni can be replace by others in short time kn? of course la xley weyy...cinta ikhlas kot..n alasan ak bagi kat ady "xley awk, saya baru jah putus,xley nop trimo sapo-sapo ag, sayo ingt dyo ag". haha..tu la alasan ak..

and msj yang ady sent membuatkan ak rase sgt2 tersentuh (konon la..haha), ni haa

" biha..cinta ore ko biha mybe xseagung cinta nabi muhammad terhadap siti khadijah..nabi yusof terhadap zulaikha..ore taw ore xspandai nabi sulaiman..xsehensem nabi yusof..tpi ore percaya yg ore mmpu mmbahagiakan biha biarpom ore xkayo mahupom semak..sbb ore taw yg aty ore btol2 sygkan biha..arap2 biha bui pluang ko ore untuk mmbahagiakan biha.."

pehhh..ayat dyeeee..tp ayat yg ak bold tu, ak ase pernah dgr jee..common kan ayat tu..haha...okey diambil dari SYURGA CINTA.haha . tp xpe lahh...ak suka mndgrnya.. :')..tens syg ! pade hari yg same, wmhh still ag xputus2 asa mengayat ak! antara msj nye yg lain

'' let me be the last..we gonna have this relationship till end of my life..''

waahh....cun kan ayat dye...tp mase ni ak still ag xde ape-ape prasaan kat dye wlupon siket ! seyesly...

tp kan.. jjur la ak gtaw,,,sehari xdpt msj dye, ak btol2 rase sunyii..ase rind sgt2 nk bergurau ngn dye...

Thursday, October 13, 2011

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 3

lalalala........eh part 3 da , tp banyak ag nk story ni ! :)

oke , ak pendek kan la cerita ak ni , lpas dpt no.telefon tu . kiteorg jrg2 je msj...ak x kesah pon sbb ak kan ade pakwe (mase tu la) hihi...kdg2  dye mesej pon, ak x bls..hahaha..ade satu ary tu ak tipu si wmhh ni...dye msj taw , tp ak xblas .. haha... pastu dye kol ! hadoiiii...kol pulakkk..ak pon agkat la..dye pon tnye :

  "bakpo xblas msj sy ?"

  "eh, ade mesej ke ? sori la, ore wat kijo td, xprase "

  "ohh , xpow la ..................... "

haha..jahat gilerrr ak kn....

oke sambung..

disebabkan ak da x ade persefahaman ngn ex ak , ak pon clash la ngn si ex ni...huh ! sedihhhhh kot mase tuuu ,,,tp ak oke jee.. huhu... pada mlm 13/12/2009 .. geng ak ade grup discussion tuk subjek dinamika....kiteorg discuss kat depan asrama perempuan..tgh2 disscuss, tibe2 ade msj..ye la kan ak cam excited jugak la nak taw sape msj, sbb lpas clash tu , mmg fon ak xde bunyi langsung...ade msj , tp CELCOM yg bagi..huhu...kasiannnn ! sape msj ekkk ?? ow oke ! WMHH yg msj !!! lame giler kot dye x msj , tapi tibe2 mlm tu dye msj..duk msj2 tu, tibe2 dye tnye..

  " kol 11 phni demo nk msj ngn gewe demo kae ? "

  " dop eh, xmsj doh "

  " bakpo? "

  " kawe putus doh nge dyo"

  " sunggoh eh ? "

  '' ho, bakponyo  ?"

  " doh kalu gitu gak, let me ngorat demo la plop"

 cam tu la lebey kurang content msj ak ngn dye... lpas dye kate nk ngorat ak tu , ak pkir pape pon , ye la, lam aty still ag ade bekas parut yg lama..chewaaahh ! haha .. nak taw ak cair x ngn dye .. tggu sambungannyaa ! :))))

ops WMHH ?? whoooo issss ?? :))) part 2

okay, klas da abes , so xde ape yg nk buat , bek ak berblog jap ! nak smbung kesah ak ngn si budak WMHH tu ! hihihihi....oke, continue jumm :))

we continue kat.................

 haa , smbung kat mintak no.telefon tu . pas pade ary tu, ak ingt kan , benda tu da abes kat citu , i thought si ady wmhh ni phm yg ak da berpunyaa.. tp x jgakkk ! haha . yang dialog aku ngn liena ni, ak x engat da kat ne , tp bunyi dye lebih kurg camni laa ....

  "biha"

  "gapo na ? "

  " biha, saem lina tu nak jugop no.telefon biha."

  "aik, lina x oyap ko ko dio hok biha ado gewe doh?"

  " oyak doh biha, tp gak yo oyak, gewe jah baru, buke nikoh ag..dye nok jugok saem ngn biha"

  " alos laaaa....biha xleh wi no.telefon ni, biha xknal etek dyo. "

perbualan ak ng lina berhenti di situ. oke, pada malam prep, ak g la library...disebabkan dah lame ak xon9, ak pon sign in la friendster. nmpak la ade satu msj...... taw x dari sape ? haaaaaa.....dari si wmhh ni laaaa..hadoii budak ni, xphm betoi ! (mase tu kn xknal ag dye, sbb tu ckp camtu..hehe...sori syg) lam msj tu lebey kurang camni la boleh berkenalan x ? mesej kdua plak ,nak no.telefon.kalau awk x bagi , sy mintak no.telefon awk ngn lina boleh x ? haaaa..... xputus asa dye ni , ak pon gtaw la , oke, mintak la ngn lina. tu je ak blas...haha ...

selepas beberapa hari tu, ak pergi la library ngn kengkawan ak...prep kat sana.. jumpe la ngn lina.. ak tgk lina cam stress je..sian dye..

  "biha, ady mntak no.telefon biha, dye oyap dye nak jugok."

  "eh ? erm...xleh na, biha ado gewe doh"

  "xtaw la ore, bose doh sero, ore oyak doh biha ado gewe, dye oyak xpo. nok saing jah. biha, dyo nok saing jah tu, ore wi deh?"

  "er..er...em..wi jah la lina, tp gak ore xse laye sgt"

disebabkan ak tgk lina stress disebabkan wmhh tu, ak pon bagila kata putus..bagi je la no.tlefon tu.. huhuhhu...

lepas 30 minit kot (lepas lia bagi no.telefon ak kat ady), tgh2 duk stady, tibe2 vibrate henset ak nih..mak aiii...no.xknal msjj... ak da agak, mesti dak tu..huhu...kebetulan lina pon stady blakang ak je, ak tnye la, ni no kwn lina ke , lina gtaw ye..no.ady..ow oke !

first wmhh send msj camni :

  " SAMEKOM "

haha...ak ingat ag ! ak pon bls la , wslm...daripada situ , ak msj la ngn dye spnjang prep (pade mlm itu jah) . yang xley blaaa . soalan dye tanye.. bape no ic demo eh ?? peh dye ni ! tnye ic pulakkk ! ak gtaw la, eh.. nak taw ic buat apa ?dye kata . saje je .ak jwb ar , xboleh .. dye pakse jugak , ala, oyak la,bapo ic demo? ak xjawab even dye tanye byak kali..hahaa..tgk ! sape ag yang keras kepaalaaa ?? ak pun heran , knapa la dye mintak ic ak ?!

lepas abes prep, ak po balek la ke bilik, pastu dye tnye ak

 " erm , xpo ko kawe msj nge demo ni ? "

 " xpo jah..tapi gak pahni keno breti la sbb kawe nop msj nge gewe kawe plok"

hahaha...xtahannya JUJUR gilaaa !

start pade mlm tu , ak pon jadi la kwn ngn dye ! (0.o)

*bersambung.....